Tanpamu Ku Sepi

Tuesday, March 21, 2006



BALI….Daku tersepit…..
Baru sat tadi dpt call from my wife. Firm tempat dia bekerja nak buat office outing ke Pulau Bali next month 4D3N. Pada mulanya boss beliau plan nak ke Korea tapi rasanya tak dpt sambutan dari staff2 lain and maybe sbb kosnya lagi mahal. Best jugak kerja kat law firm nie, last year my wife & their officemate ke Bangkok (yup travel expenses & accommodation ditanggung beres) but the trip to Bali nie dgn firm baru yg my wife baru joint last October.
Last year masa ke Bangkok my wife gi sorang sbb hanya 2 orang jer staff melayu (firm Cina) & spouse the other malay staff tu tak buleh gi sbb kerja shift. So my wife no problem gi bujang. HOWEVER this year, the firm's staff kesemuanya melayu & semuanya dah berumah tangga & kesemua spouse masing2 nak pergi sama. The spouse kena bayar RM820 for the flight & accommodation. Abis tuh takkan my wife tak buleh gi disebabkan dia sorang jer 'bujang' nak kesana?


Den bukan apa….takat nak gi somewhere kat Asia Tenggara nie….mmg den tak teruja langsung… lebih2 pula dgn 'status ekonomoney' skg yg tak memberangsangkan. Baru sabtu lepas gone RM1,200 sbb tayar depan 2 bijik dah botak & absorber belakang dah kong. Nak tukar sepasang alang2 pulak....sementara 2 tayar belakang tuh buleh trade-in (dpt ler RM100) dgn bunga un-even sbb kerosakkan absorber tadi, ternampak pula 2 batang skru terbenam kat tayar tuh.

Tarikh tuh cam dah cantik...sbbnya hanya perlu apply tambahan 1 hari AL jerk. Cuma yg POTONG STIMnya...kebetulan pulak tarikh tuh clash ler dgn tarikh yg den bercadang2 nak jumpa Idayu kat Tour Gempak Celebriti Astro kat JJ Seremban. Den nie pulak jenis tak buleh buat planning adhoc2 nie.... Lagi jauh nak berjalan, lagi besar belanja, lagi ler awal kena set in mind.....nak beri mental preparation ler konon. Passport den pulak dah istiharkan GHAIB ke alam BUNIAN sejak den balik dari study from UK dulu. Nak buat semula satu hal lagik. RM300 lagi nak labur. Rasanya dlm RM1.5K akan ghaib demi daku nak temankan isteriku bercuti ke Bali....emmm...

Rasa2nya mmg berat KENA PERGI nie….. Apakan daya….kata pepatah "sayang anak…tangan2kan….sayangkan isteri…terpaksa berhabis gi Bali…"

9 Comments:

  • At 10:44 AM, Blogger acik ila said…

    thanks sebab sudi singgah kat blog acik.. nice blog u have.. :D.. nanti kalau boring2 .. acik tau le mana nak lepak :))..

     
  • At 10:48 AM, Blogger NBK466 said…

    Sama2 acik ila....sama2lah kita lawat melawati blog sbb nak lawat rumah ke rumah...harga minyak pun dah mahal...he..he..he... Thanks..

     
  • At 2:52 PM, Blogger acik ila said…

    good one.. muahaha.. hahaha..

    aduussss sakit kepala ahh skang nie sejak minyak naik melambung2.. rerasanya kena naik LRT le baru boleh bernafas sikit..

     
  • At 5:06 PM, Blogger Rina said…

    he..he...banyak sungguh perkara ghaib yang berlaku erk...
    ........

     
  • At 6:13 PM, Blogger NBK466 said…

    Acik ila...bak kata 'org penting m'sia' tuh..."diluar negala org pakai suit pun naik kendelaan awam maaa".... Tapi takdo la pulak den nampak dio naik SKS dari Terminal 1 Soromban nie hah...he..he..he..

    K.Rina...apa itu perkara GHAIB???

     
  • At 10:23 PM, Blogger NBB said…

    pegi jangan tak pegi.

     
  • At 10:12 AM, Anonymous Anonymous said…

    TS, kak CN dan keluarga nak ikut sekali boleh ka?

     
  • At 2:21 PM, Blogger EdRyNA said…

    ala baru rm1.5K apa lah sangat jika dicomparekan dgn pengorbanan isteri tu..
    tapikan kat bali nanti kene guna duit lagi..shopping utk sourvenir utk org2 yg x pergi...takkan nak balik tgn kosongkan..atleast utk ofiicemate kaaa family kaaa..kekekkeke

     
  • At 2:04 PM, Blogger uDA said…

    dalam dilemma sungguh ekeke..

    tak apa..sayangkan isteri ikut2kan. tak nyesal punyer. ;-)

     

Post a Comment

<< Home