Tanpamu Ku Sepi

Wednesday, October 28, 2009

VeMMA LAGI..SORI EK..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ya ampun my blogger friends..den dok asyik cite pasal VeMMA jerk. Apakan daya dah my aktiviti dah menjurus kesitu jer lately. VeMMA dah jadi sebahagian dari hidup den, so harap hangpa tumpang happy for me ek.



So, seperti yg dijadualkan setiap Ahad pertama & ketiga, team VeMMA JB akan adakan bisnes preview. Biarpun VeMMA is an online business, tapi atas dasar tanggung jawab leader2 turun padang untuk berjumpa bukan 4 jerk tapi beberapa pasang mata utk terangkan berkenaan biz ini. Selalunya OTAI2 leader KL akan datang support team JB yg kiranya masih HIJAU tapi dah nak tak berapa HIJAU sangat..he.he.he..



Cuma kali nie leader2 KL tak dapat joint sbb ada meeting cum training dgn VeMMA CEO di VeMMA HQ. So leader2 di JB amik cabaran handle biz preview nie kita-kita jerk..he..he.he.. And me amik cabaran pikul tanggung jawab jadi 2nd speaker terangkan tentang VeMMA Compensation Plan, macamana VeMMA berikan income pada ahli2nya...chewah.. Wah gunakan skill 10 tahun bagi training kat kilang as EHS officer & tak lupa juga sokmo masuk karaoke competition..ha..ha.ha..


Mlm tuh pulak dpt msg dari my upline, very2 good news hasil dari meeting leader2 dgn CEO ptg tuh. VeMMA confirmed akan buka office kat JB, the 1st VeMMA branch in M'sia beside HQ. Team JB berjaya beat team Penang utk 1st branch...yeyyyy!!! Lagi berkobar2 ler den dgn VeMMA nie gamaknye..he.he.he.
Diri sendiri rasa banyak yg tak puas hati dgn my 1st time jd speaker nie. Banyak kena improve next time bila diberi peluang lagi. Sebelum nie duk depan beri testimoni, dah beberapa kali org book suruh jadi MC tapi berjaya loloskan diri..he.he.he..

4 Comments:

  • At 2:27 PM, Blogger faridmw said…

    salam..
    tahniah kerana dapt luluskan diri....

     
  • At 11:59 AM, Blogger MOKCIK AZWA said…

    wah...bagus sungguh nampaknya biz vemma nie yer. Suka tengok gelagat NBK beri ceramah tu..terus teringat my stepmom yang tengah giat berusaha nak jadi jutawan..

     
  • At 10:42 AM, Blogger [S]itie [B]Um [B]Um said…

    kalo dlm meeting. decision making adalah yg paling susah

     
  • At 12:37 AM, Blogger NBK466 said…

    Farid...lulus ke lolos? he.he.he..

    Azwa...Thanks..1st time banyak sangat kelemahan..

    Siti..tapi nie bukan meeting..tapi just a presentation..

     

Post a Comment

<< Home