Tanpamu Ku Sepi

Tuesday, September 08, 2009

'MATI' HIDUP SEMULA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Syukur kehadrat illahi, insyallah saya akan kembali semula memBLOG lepas raya nanti agaknya. Take care buat semua rakan2 blog yg lama dirindui..

nbk466

SUJUD (MAWI)
===========

(*) Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup
Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud

Jika direnung kembali
Dari kehidupan
Pelbagai halangan kutempuh penuh cabaran
Tiada satupun ku hadapi dengan senang dan
Tiada satupun ku hadapi dengan tenang
Tapi ku bersyukur
Di saat ku murung
Ku musikkan dalam kedua telapak tangan
Semangat yang dah luntur
Harapan yang dah terkubur
Diberi arah tukku teruskan

(*)

Pernah kulihat mereka
Yang hilang segalanya
Insan yang tersayang
Atau harta benda
Pancaroba bencana juga malapetaka
Adalah sebahagian ujian dunia
Di sebalik kesusahan
Tidak letih mengerti erti kesenangan
Harusku akur dengan apa yang telah dikurnia
Barangkali esok semua berubah

Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit cerah bersinar
Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit mendung tak bercahaya

(*)

16 Comments:

  • At 5:27 AM, Blogger Queen Of The House said…

    Alhamdulillah.

    Selamat menyambut Ramadhan, dan juga Syawal yang akan menjelang tiba :D

     
  • At 6:16 AM, Blogger idahani said…

    Akhirnya nbk kembali, selamat kembali memblog..sure byk citer nie.

     
  • At 6:14 AM, Blogger silversarina said…

    Alhamdulillah , glad that you'll be back very soon .

    Salam ramadan dan selamat hari raya .

     
  • At 11:42 AM, Blogger NBK466 said…

    QITH, Idahani & SS..thanks kerana masih sudi singgah ke teratak hamba ini..

     
  • At 12:14 PM, Blogger Mak Su said…

    selamat bertemu kembali

     
  • At 12:17 PM, Blogger Nik Ha said…

    Akhirnya kembali jua..he..he.Ecited nak baca cerita ceriti nbk & family :)selamat Menyempurnakan Ibadat Puasa & Slmt menymabut Aidil fitri. Mesti ank2 dah bsr kan? ke dah bertambah ahli baru nih?;)

     
  • At 12:28 PM, Blogger cikdinz said…

    berak lah wei....hehehee..

     
  • At 1:45 PM, Blogger pB said…

    jangan buat lagi perangai macam nie ....

     
  • At 11:46 PM, Blogger Shasmad said…

    Thanks Mak Su..

    Nik Ha..same 2 you... Lum lagi tambah..istri still SATU jerk..he.he.he..

    Che Dinz...nak 'melabur' gi toilet lah...

    pB...bukannya kehendak hati tapi keadaan & perasaan tidak mengizinkan...

     
  • At 8:38 AM, Blogger MOKCIK AZWA said…

    NBK,

    welkam bek old fren...

    Ingatkan dah pencen berblogging terus. Alhamdulillah, semoga segala tekanan sudah dapat diatasi.

    Selamat berpuasa dan selamat hari raya aidil fitri.

     
  • At 12:06 PM, Blogger blackpurple @ jowopinter said…

    Bro', kau duduk kat Bkt Indah kan? Belah mana tu bro'. Dekat depan Jusco tu ke? Nak datang beraya ni...? Ha ha!

     
  • At 4:47 PM, Anonymous JHaZKiTaRo said…

    selamat berpuasa & selamat hari raya dari blog 'aku sebutir pasir'.. :)

     
  • At 4:38 AM, Blogger Izhal said…

    setahun, hanya sekali...
    engkau mengupdate blog ini...

    slamat hari raaya geng :D

     
  • At 2:26 PM, Anonymous Anonymous said…

    TS,

    Winduuuuunyaaaaaa..

    Dah abis merajuk ke?

    Selamat kembali kedunia
    Blogging....

     
  • At 12:24 AM, Blogger NBK466 said…

    Thanks Azwa...salam aidilfitri 2 U & family 2...

    BP..dkt2 dgn Bestmart..leh saja bro tapi lepas wa balik sini dari cuti seminggu ler..he..he.he..

    Same 2 U 2 Jhaz..

    Izhal...sampai nak log in dah lupa password daa..he..he.he..


    Alamak..sapa ANON nie ekk..ala lupa nama akak..maaf dah tua.. Majuk pada diri sendiri jek..

     
  • At 12:24 AM, Blogger NBK466 said…

    This comment has been removed by the author.

     

Post a Comment

<< Home