Tanpamu Ku Sepi

Thursday, December 14, 2006

3 MOVIES IN ONE WEEK??
-------------------------------------

Dlm ke'excited'an melihat Syira ONTOK yo tgk wayang..dalam masa seminggu 3 kali kami tgk wayang:

6hb - CINTA

10hb - Happy Feet

13hb - Cicakman


Rasanya filem CINTA yg paling best rasanya. Syira pun lebih prefer filem CINTA. Bila tanya Syira :

Den : "Kakak nak pergi mana nie?"

Syira : "Nak tgk GOYANG.."

Den : "Kakak nak tgk cerita CICAKMAN tak?"

Syira : "Tak nak…nak tgk CINTA"

Den pun tak teruja sangat nak tgk cite CICAKMAN tapi couple yg bersama2 layan cite CINTA nak try bawak anak dia (kawan baik Syira jugak, a month older) tgk wayang selepas TERUJA tgk Syira berjaya tgk wayang.
So we all meet up kat TGV JJ S2… Syira of couse ceria jumpa kawan baik dia ZARIF. Seat tak dapat sama2 sbb beli tiket asing2. As me & my family yang sampai dulu…kami berjalan nak masuk ke panggung dahulu. Syira tetiba cam tak nak masuk panggung…


Syira : "Tak nak masuk tuh…nak balik.."

Oh sudah…lepas 2 kali berjaya tengok wayang…nie 1st time Syira tak nak masuk panggung… Last2 den pujuk dia masuk panggung skali dgn si Zarif…baru Syira ceria semula masuk panggung.

As this time berjaya dapatkan seat khas utk Syira, Syira duduk between me & mem. Pop corn box Syira yang pegang… Since masuk awal banyak ler jugak iklan & movies preview. Yg cuak masa preview filem seram Jangan Pandang Belakang. Mem den mmg tak tgk screen langsung ler (dia quite 'penakut' sikit cite2 hantu nie). Syira lebih berani tapi lengan stand-by kat muka..he.he.he.

Cerita Happy Feet even animation a.k.a kartun..tapi maybe sbb in english Syira nampaknya cam tak exited sangat tgk. As for me pun cerianya biasa sangat maybe Cuma very nice grafik. Lucky Cicakman nie even as for me is very the boring & tak lawak langsung...at least Syira faham dialog & kenal muka2 Apek & Aznil. Syira panggil Aznil - 'Jangan jangan jangan' (cam lagu Jangan Cepat Marah). Porp cord tuh den & Syira jerk belasah sampai abis..he.he.he..

Abis movie - si Zarif dah terlentok & didukung oleh ayahnya. Bila tanya Syira pulak:

Den : "Kakak suka cerita CINTA ke CICAKMAN?"

Syira: "CICAKMAN!!!" he..he.he..

p/s : Cicakman nie rasanya mmg fully targeted for kanak2 & mak bapakj yg terpakse gi tgk temankan anak2 mereka. The only thing yang can be proud of was the CGI tech yg sangat cemerlang dgn budget yg terhad.

44 Comments:

  • At 5:23 PM, Blogger MAMARISYIA said…

    heheheh...aku akhirnya berjaya jugak pujuk baba tengok filem CINTA so hari rabu next week...CINTA.......

     
  • At 10:46 PM, Blogger zino said…

    satu minggu tiga kali masuk panggung? biar betul.. hehe

    zino tiga tahun sekali nak masuk pun susah.. hehe

     
  • At 11:34 PM, Blogger Syikin said…

    salam,

    hehe..ontok ontok lamo2 terlentok

     
  • At 4:16 AM, Blogger Ajzie said…

    seronok2..kami dah lama bebenor tal tgk wayang..semua pakai dload aje..kih kih.

     
  • At 8:31 AM, Anonymous sonata_biru said…

    ya rabbi, korg jer duk tunjuk muka kat panggung tu yerkkk...takperlaa, janji puas hati, aku ingat nak gi nengok CICAKMAN lak, tapi ko kata sesuai untuk budak2 kenit jerr, cam x jadi lah pulak, wakakakaka.....mamarisyia berjaya gak nak gi tgk CINTA yerrr, sonok diorg...

     
  • At 9:05 AM, Blogger NBK466 said…

    This comment has been removed by the author.

     
  • At 9:13 AM, Blogger NBK466 said…

    MR...next werk Rabu cerita CINTA dah habis tau kat panggung...he.he.he..acah jerk... he..he.he..

    Zino...nak balas dendam hampir 3 tahun punya hutang tgk wayang..he..he.he..

    Syikin..so far Syira tak terlentok langsung gi tgk GOYANG..

    Ajzie...tgk movie kat screen besor nie lain bebenor perasaannya..he.he.he.

    Sonata Biru....kalau jenis minat lawak2 spastik Apek..maybe hang akan terhibur... If not better tgk CINTA even utk kali ke-2..he..he.he.

     
  • At 10:15 AM, Anonymous idahani said…

    fuyooohh...gi tengok wayang..sok sok ada bb baru susah nak gerak kemana2 esp. tengok wayang..

    p/s: lepaih nie ke mana lak?

     
  • At 12:08 PM, Anonymous cik dinz said…

    banz, bila lagi nak buat family day bakob....
    menunggu jer nih.......

     
  • At 4:02 PM, Anonymous blackpurple said…

    Entah-entah ekau yang beriya-iya nak tengok Cicakman nih..hehehe

    OO7 dah tengok..?

     
  • At 4:44 PM, Anonymous cik dinz said…

    banz, tengok happy feet tak ajak...

    hari tu baru kuar panggung, anak aku gi peluk penguin kat depan cinema tuh....
    teperanjat aku.....
    dia ajak tengok citer tu plaks....

     
  • At 10:17 PM, Anonymous K.Wan said…

    fuyooo...sakan tengok wayang ek?

     
  • At 10:59 PM, Blogger zino said…

    nbk466
    baby ajak tengok cickman .. ulasan tu macam tak sedap je.. tu yg maleh nak pi tengok tu..hehe

     
  • At 8:56 AM, Blogger NBK466 said…

    Hani...lepas nie gi mana??? Family vacation ke Kuching in Jan 2007.

    Che Dinz...aku SERIK sikit ler nak ajak ko...

    BP...itu pun den nyaris2 nak lelap tgk CICAKMAN...tak minat langsung..

    Happy Feet....rasanya beli DVD pun dah wokey..tak syiok sangat ler Che Dinz..

    K.Wan...cover dah lama tak tgk wayang & cover skali lepas ada baby nanti susah nak tgk wayang..he.he.he..

    Zino...tapi kesian pulak kat baby kalau tak bawak dia gi kan?

     
  • At 1:05 PM, Blogger Shami said…

    ohhh minggu ni aktiviti goyang..dan wayang...

    saya dan anak tak pernah masuk p.wayang..kalau nak tengok filem baru...beli CD ja ...

     
  • At 9:56 AM, Blogger NZNM said…

    Fuyooo!berkampung kat panggung ke..he..he..jgn mare..qadha' lama tak masuk panggung la ye. Tabik aa kat syira kecit2 dah masuk panggung, sporting lak tu ;)den jgk yg tak jd2 nak tgk cinta tu

     
  • At 2:04 PM, Blogger sya said…

    Sahrul.. last Saturday kak sya dpt tiket free 3 keping filem cicak man.. so tambah 6.00 utk Arif join sekali. Kak sya tak tenguk.. pi gym, bila jumpa bebudak ni balik semua komplen tak sedap langsung ntah apa-apa ntah citernya...

     
  • At 2:20 PM, Blogger NBK466 said…

    Shami..wayang tuh utk kanak2 jerk...goyang tuh utk mak bapak..he.he.he..

    Nznm...udah kalau anaknda & kekanda tak minat nak buak camno..

    Wah K.Sya...nampaknya pemikiran anak2 akak mmg dah MATANG..cayalah..

     
  • At 2:51 PM, Blogger Queen Of The House said…

    Anak2 bujang I nak tengok Cicakman tapi mak diorang gelilah dengan cicakkkk!!!

    I nak tengok Cinta tapi KOTH tak nak .....

    Happy Feet beli DVD cetak rompak ajelah .......

     
  • At 3:27 PM, Anonymous mamarisyia said…

    sape cakap? sapa cakap...aku dah siap beli siap-siap tau tiket utk hari rabu ni!!!ape? ape?hihihihihi

     
  • At 5:07 PM, Blogger ibuVouge said…

    huhuhu,iv yg taj berjaya di tambah tak ada masa yg sesuai..

     
  • At 5:56 PM, Blogger NBK466 said…

    QOTH...bawak bebudak tuh gi tgk cicakman & at the same time QOTH layan CINTA sesorang...

    MR...CINTA tu esok last tayang kat wayang....haha..tak tahu..he.he.he..

    Takpelah IV....kekanda dah dpt temankan IV dirumah hari2 pun dah kira CINTA ler tuh..he.he.he..

     
  • At 12:43 AM, Blogger KAMATO said…

    anak2 pun semua dah habis tenguk, bapaknya ni tunggu je la cd pasal malam...hehe

     
  • At 8:18 AM, Blogger cuaca said…

    Wife aku ajak gi jugak tengok cerita CINTA tapi tak kesampaian apabila dia masuk hospital....

     
  • At 9:52 AM, Blogger acik ila said…

    filem CINTA paling best ekk.. nampak gayanya melepas le den nak nengok citer tu.. memang takde masa le.. bz mengalahkan perdana menteri hehehehe.. hehehehe

     
  • At 9:56 AM, Blogger PB said…

    hari ni aBe final paper.
    Dia ajak tengok wayang gak..
    Tp syaratnyer BUKAN cerita CINTA...
    Frust lah pB....

    Tak per..nanti tunggu DVD 'tubek'..

     
  • At 10:48 AM, Anonymous cik dinz said…

    kao tak pegi holiday ke....
    nak habehkan cuti tahun.......

     
  • At 11:12 AM, Blogger NBK466 said…

    Kamato..takat cerita CICAKMAN...kalau utk diri sendiri pun tak payah ler nak beli VCD pasar malam...tak berbaloi ler..

    Cuaca...masuk sepital kenapa...harap2 nothing serius..

    Acik Ila...nanti beli CVD/atau DVD yg ori tau...CINTA don't deserved cetak rompak...he.he.he.

    Pb...hubby ajak tgk cerita apa?? Takkan CICAKMAN kot??? Cite kanak2 tuh..he.he.he..

    Che Dinz..insyallah bulan depan gi S'wak dgn geng2 Fida...tiket Aia Asia dah booked...

     
  • At 12:22 PM, Blogger Syikin said…

    salam,

    la hai..citor cicakman laiy ko ni? tak do entri terbaru ko, citor pasal pertandingan kek tompek kojo laiyy ko..hehe

    citor anak daro tu ko

    citor isteri eyy ko..

     
  • At 4:40 PM, Blogger MAMARINA said…

    Aduh...duh....3pilem 1minggu. Dah janji ngan anak2 nak tengok CICAKMAN Sabtu nie. Aduhai....terjebak gak haku nie. Lama sungguh tak p nonton nie.

     
  • At 4:41 PM, Blogger wahdi said…

    wah..meriahnya pesta menonton wayang, pakcik tak tgk langsung 3-3 citer tu, tak berkesempatan!

     
  • At 5:02 PM, Blogger NBK466 said…

    Syikin..Sumarni kan mmg dtg cuci sawang SEMINGGU skali jerk... sedang elok ler tuh sempat gak kenkawan singgah tgk2 sawang den dulu sebelum ianya dibersihkan..he.he.he.

    K.Rina....takpe ler sekali skala bawak anak menonton..balik2 tgk mak & bapaknya main bowling pun boring jugak..he..he.he..

    Ekau asyik do angkat besi jerk Randa..mano nak sompek..he.he.he..

     
  • At 12:28 AM, Blogger zino said…

    dah berapa panggung berjaya di lawati..setakat ni?

     
  • At 10:07 AM, Anonymous cik dinz said…

    jangan lupo gambir s'wak...haha...
    aku pun nak gi holiday gaks....
    tapi rasa macam tak dapat jerk....
    gi tampin jelah....

     
  • At 11:45 AM, Blogger RaFFLeSiA MeRaH said…

    lame x der entry baru...bila nak update? duk bukak hari2 asyik entry yg same jerr...

     
  • At 2:43 PM, Blogger ibuVouge said…

    uiks..masih tengok wayang ke...wayang pun dah sawang ni

     
  • At 5:54 PM, Blogger NBK466 said…

    Zino...S'ban pun ada 2 panggung yo..tapi all 3 kami tgk kat JJ..apa class tgk kat Terminal ! tuh..he.he.he..

    Che Dinz...ekau bondo lain mmg takdo..gambir..gambir..gambir..he.he..he..

    RM & IV....due date sawang SEMINGGU yek ...harap maklum..he..he.he.

     
  • At 1:30 AM, Blogger Kak Lady said…

    Sob Sob Sob...semua orang dah tengok crite CINTA....eiii....jelesnya...malam ni aje asyik baca blog orang tengok wayang cerita CINTA aje....

    Mencik...Mencik...Mencik

     
  • At 12:50 PM, Blogger Ayu said…

    wah wah pandainya syira yer

     
  • At 5:15 PM, Blogger Pisces said…

    den pun kalu g tgk wayang kat JJ s'ban2 tu jerk.. panggung baru.. sojuk.. hihihi..

     
  • At 8:52 AM, Blogger ~LoVeLyZz CoRnErZz~ said…

    wahhh..kaki wayang la nihh

     
  • At 2:19 PM, Anonymous cik dinz said…

    banz, kao bagi kontek sumer consultant tuk event family day ngan dinner...

    kao email ke helmi@kualitialam.com

    masuk kat KA pun kena jadik committe gaks.....

     
  • At 3:08 PM, Blogger NBK466 said…

    Takpelah K.Lady...tunggu VCD ori keluar yek...

    Ayu...like daughter like father maa..he..he.he.

    Pieces..sesilap kita dah selisihbaju kek panggung..he..he.he..

    LC..kaki wayang dah pencen tapi baru nak mula aktif kembali..he.he.he..

    Che Dinz...itu ko contect Zura ler..kepala committee...den kan MACAI jerk..hu..hu..hu..

     
  • At 5:17 PM, Anonymous cikdinz said…

    kao tulon la aku....
    aku nak cepat nih....
    family day 20-21 jan 2007....
    nak carik magician ngan badut laaa...ape lagi....

    nnt aku belanja kao minum potang....

     

Post a Comment

<< Home