Tanpamu Ku Sepi

Thursday, December 07, 2006

CINTA.....


Isk…lamanya tak gi tgk wayang…last time pergi rasanya hari sabtu dimana anakanda dihantar ke rumah babysitter cam biasa. Kebetulan this week pasangan suami isteri best prend mem 'tengah honeymoon'…anak2 kena export ke kampung seminggu sbb babysitter mereka bercuti. Dipawagan filem CINTA pulak sedang hebat diperkatakan...dgn promo kat TV bagai...mem dah teruja. Dia pun pakat2 gi bersama2 pasangan honeymoon tuh tadi...tapi SYIRA camner?


Almaklum ler gi tgk hari kerja…show 9.20pm & dijangka habis 11.20pm… Nak hantar babysitter mem tak sampai hati…lewat sangat nak menjemputnya…mem bertanya:

"Tak confident ke bawak KAKAK?"

huh..cam soalan tak RELEVENT jerk…Syira tuh dlm kete sekejap duk depan…sekejap duk belakang…sekejap duk console tengah… Pasang CVD favourite dia - My Heart pun kejap main kete…kejap gi dapur…tak pernah duduk diam. Masa 3-D show kat Water World Langkawi pun Syira cam cemas jerk...tak sabar2 nak keluar. Inikan pula nak suruh duduk diam..dlm gelap selama 2 jam!!!

Akhirnya mem gamble jugak….udah ler hari Rabu (hari tiket wayang murah)…cerita masih panas… den dah pesan supaya amik seat paling belakang & tepi so kalau tetiba Syira buat hal…senang nak keluar. Nak beli extra seat khas utk dia pun tak dapek...Akhirnya dapat seat tepi tapi 4 barisan dari depan. Mem dah sediakan pop corn & mineral water sebagai 'bahan penenang'...

Akhirnya……..berjaya jua harung 2 jam tuh dengan tanpa masalah…Cuma sekali sekala menukar kedudukan Syira bersandar antara den & mem. Dah boring dgn pop corn..Syira layan susu MILO dia pulak… Bangga sungguh dengan Syira…keluar wayang pun happy jerk dia…. Den terasa nak reward dia gi tgk HAPPY FEET pulak this weekend.... Tanya dia sebelum naik kereta...

"Best tak Syira?"

"BESH"

"Kakak tgk apa tadi?"

"Goyang-goyang"…wayang ler tuh… tergelak den & mem…he.he..he..

p/s : For the review….filem nie was GOOD…even ada kelemahan sikit disana sini tapi ditutupi dgn cerita & cara ianya dijadikan sebuah filem...cam cite Love Actually yg pernah tayang kat ASTRO. Dlm banyak2 kisah sedih…mataku berkaca semasa watak Shidee menemani anaknya tido disofa selepas dia ditinggalkan isterinya... dgn berlatar belakangkan lagu CINTA nyanyian Jac & Misha Omar...



33 Comments:

  • At 1:16 PM, Blogger EdRyNA said…

    kebanyakkan blog review cerita ni....isk ni yg buat x sabar nak pegi

     
  • At 2:01 PM, Blogger RaFFLeSiA MeRaH said…

    aku pun tak sabar nak nengok, tapi bila nak gi nengok yerrkkk, insyallah akan ku paksa gak org tu temankan aku pegi tgk wayang, hikhikhik....tapi citer ni sedih yerk part nanu mati tu....tgk kat tv smlm ler komen diorg yg dah pi tgk....

     
  • At 2:05 PM, Blogger NZNM said…

    Wah, nbk pun dah pi. Ni tak boleh jd nih. Den nak kena pi jgk nih.Tp den tak confident nak bwk ank teruna tu. Dia fobia bunyi2 kuat nih(wayangkan sound power punya) Mau meraung karang.

    *Cpt2 cari tarikh kat kalendar

     
  • At 2:46 PM, Blogger NBK466 said…

    Edryna...den bukan review filem CINTA...den review kisah anak den tgk wayang..he.he.he..

    RM..thanks for singgah sini... I pun buleh temankan you tengok wayang kalau sudi..he.he.he..

    nznm..kalau anakanda meraung ckp kat dia...'malu jerk kat Syira'..he.he.he..

     
  • At 4:34 PM, Anonymous mamarisyia said…

    waaaaaaaa....Ko orang ketiga yang buat aku jeles hari ni....aku tengah tunggu adalah satu kartun best tapi tak tau tajuk dia apa...

     
  • At 11:30 AM, Anonymous cik dinz said…

    dah plan dah nak bawak tengok wayang tapi tak tau nak bawak bila..
    banz, kao tenok kat ne?

     
  • At 2:57 PM, Blogger Pisces said…

    bila la den dpt g tgk citer nie..??

     
  • At 3:09 PM, Blogger PB said…

    wah...kalau mcm ni memang kena ajak jugak aBe g tengok..

    kalau dia tak mahu, pB pergi tengok sorang sorang

     
  • At 4:27 PM, Blogger blackpurple said…

    Banyak betul komentar CINTA ni kat blog, kat paper, kat TV.. aku yang tak suka tengok wayang cerita melayu kat panggung ni pun macam tertarik-tarik nak gi tengok gak...hehehe

     
  • At 5:14 PM, Blogger NBK466 said…

    MR...jeles..jgn tak jeles.. Pasangan honeymoon tuh pun jeles Syira berjaya tgk wayang & they will try to bawak anak mereka pulak tgk wayang next week..he..he..he..

    Che Dinz....panggung wayang kat JJ S2 ler...

    Kalau gi beli tiket..sure dapat gi tgk punyer Pieces..he.he.he.

    Pb...ayat POWER sikit che abe tuh...."Kalau abe CINTA kat I...jom kita tgk cerita CINTA.." he..he..he..

    Kalau BP nak tgk cerita melayu di panggung wayang..this is among the story yg LAYAK ditonton dipanggung..

     
  • At 10:43 AM, Blogger uDA said…

    hek eleh...berkaca-kaca ke meleleh? kehkehh...takpe2. aku paham ko kaver line. kalo aku mau meleleh tu. eeeeee jelesss. bila aku nak gi nengot nih.

     
  • At 11:57 AM, Blogger Alex Lacey said…

    dah agak dah mesti best citer ni....dari hari tu lagi akak dah bagi sikit komen pasal citer ni kan? akak belum tengok pun dan tak tau buleh tengok ke tak...tapi dari iklan tu akak dapat rasa mesti best nyer...hmmmm

     
  • At 4:42 PM, Blogger Shami said…

    Hem,,...kaki wayang rupanya...camnerlah nbk masa cintan dulu eikkkk...

     
  • At 5:21 PM, Blogger sya said…

    aik.. adikku ni dah pegi.. tak tercabar gak ngan komen di blog mami he he eh

     
  • At 2:57 AM, Blogger KAMATO said…

    Teringin gak nak tenguk... bila agaknya nak sempat.....

     
  • At 9:39 AM, Blogger kasutVINCCI said…

    hmm..kalo kv mmg tak konfiden nak bawak hang nadim. Dah tau dah apa yg bakal berlaku. Congrat to abg shahrul. Syira best, kan? Hehehe

     
  • At 1:22 PM, Blogger Izhal said…

    terpikir gak nak pi nengok wayang bawak budak... tapi rasa tak jadi kot, pasal depa semua tak sematang syira lagi... kena tunggu cicak man kluaq kat dvd le...

     
  • At 8:56 AM, Anonymous cik dinz said…

    hmmm...smlm baru bawak anak aku gi tengok cicakman.....

    anak aku yg ajak tengok....seronok dia melayan...so takde masalah......

    dah 1/2 jalan citer, lelap plak...

    bila tanya anak aku, best tak citer tu...cicakman best.....
    ahahaaaa.........

     
  • At 9:21 AM, Blogger NBK466 said…

    Uda...sempat berkaca jerk...kena control macho dari mem & anakanda..he.he..he.. Bagi cite melayu yg berjaya MENGACAKAN mataku itu kira HEBAT ler tuh..

    Caya lah Pn. Wan..itu belum tgk dah komen..kalau dah tengok..over-komen nanti..he.he..he..

    Shami...dari bujang suka gi tgk wayang dgn mem..dah kahwin kena kekalkan maaa..nanti ada org complaint lak..he.he.he..

    K.Sya..begitu kuatnya tarikan cite CINTA nie..hu..hu..hu..

    Kalau tak sempat beli ler CD Kamato..tapi beli yg ORI tau..support cite melayu yg berkualiti cam cite nie..yg cite hampeh buleh beli pirate..he.he.he..

    KV...bravo to SYIRA!!!

    Izhal...thanks sbb dah lama tak muncul..K.long Syira kena belajar matang gamaknya... nanti nak jaga adik..

    Che Dinz...ko dgn Epol samo yo... tgk wayang LELAP..ha.ha.ha..

     
  • At 11:06 AM, Anonymous cik dinz said…

    citer tak banyak aksi...
    tu yg lolap........

    awek dah mantap dah......
    tapi kureng andengan berahi...
    ahakssss..............

     
  • At 11:16 AM, Blogger zino said…

    sorang lagi dah kemaruk CINTA.. hehe walaupun segan segan nak bercerita tentang nya..

     
  • At 2:17 PM, Blogger RaFFLeSiA MeRaH said…

    aku dah pi tgk dah filem CINTA tu, best2...so, time kasihlah sbb sudi nak temankan aku yerk...nanti filem MEE CINTAN kita gi tgk yerk, filem CINTA ni aku gi tgk ngan fiance aku jer laaa....

     
  • At 9:07 AM, Blogger NBK466 said…

    Ko nak tgk cerita berahi...tgk ataupun buat ler cerita sendiri kek rumah oooii che dinz..he.he.he.

    Cukup ler ramai dah kupas cam bawang besar pasal cerita nie Zino.. den cuma tumpang bangga it was a good Malay movie jerk..he.he.he.

    RM...set...cite Mee Cintan pun Mee Cintan lah..he..he.he..

     
  • At 10:02 AM, Blogger ibuVouge said…

    wah big clao untuk Syia,dah boleh jadi kakak dah
    iv lom berjaya ajak hubby..alasan dia mana nak letak LA dan LC, soh tinggal nursery, kemain objection dia,soh tinggal dgn makcik pun sama..
    last last kata hubby, nanti tengok CD!

     
  • At 10:03 AM, Blogger ibuVouge said…

    err nak tambah
    wah nbk dah leleh ni, tersentuhnya..:P

     
  • At 10:47 AM, Blogger Syikin said…

    salam

    wah..sano sini review citor cinto..berkobarlak hati den
    lamo dah den tak masuk cinema ni, berpuluh tahun.maso sekolah rondah dululah sekali duo yo..lopeh tu sampai nijam tak ponah jojak hehe

     
  • At 11:53 AM, Blogger acik ila said…

    wow.. citer nie best ekk.. kena le carik masa pi nengok.. kalau idak ketinggalan le..

     
  • At 11:57 AM, Blogger NBK466 said…

    IV....my cousin cite bawa anak2 dia (4 & 2 years) gi tgk cicakman..macam tgk bola jadi tukang sorak..he.he.he.. Air mata tidak menjadikan sesseorang itu KURANG KELAKIANNYA..chewah..

    Syikin & Acik...kalau berkesempatan ajak & blanja hubby gi tgk...CINTA to share dgn your life partners..he..he.he..

     
  • At 1:40 PM, Blogger MAMARINA said…

    Alamak....semua dah g tengok nampaknya. Nak g gak lah "goyang-goyang"...he..he....

     
  • At 4:40 PM, Anonymous cik dinz said…

    tapi citer cicakman pun best gak...
    no wonder lah dapat kutipan tinggi...
    cinta, tak nak komen ape-ape...
    tengoklah sendiri........

     
  • At 9:16 AM, Blogger NBK466 said…

    K.Rina....jgn goyang gerudi sudah...he..he.he..

    Che Dinz... Cicakman tuh utk kanak2 sesuai ler....cam ko.he.he.he..

     
  • At 8:47 AM, Anonymous cik dinz said…

    aku layan jelah..heeheee.....

    tapi takleh lawan superhero ku, spiderman & batman.....

    tu belum lagi spendarman...........
    pakai spendar kat paler....
    haaa...haaaa.........

     
  • At 4:32 PM, Blogger 蒜泥白肉Lynn said…

Post a Comment

<< Home